esmee

Interview met banketbakker Esmee

Esmee van der Heijden (21) uit Bladel werkt bij Bakkerij van Heeswijk. Dit jaar heeft zij haar opleiding Patisserie en (niveau 4) en opleiding Leidinggevende Bakkerij (niveau 4) afgerond.

“Ik heb het VMBO afgerond aan het Pius X-College in Bladel. Het liefst werk ik met mijn handen. Ik kwam in aanraking met het bakkersvak tijdens een stuffelstage bij Bakkerij Luigi in Bladel. Ik mocht helpen met het decoreren van gebakjes en vlaaien en vond het meteen erg leuk.”

Esmee heeft tijdens haar studies op verschillende plekken stage gelopen.  “Bij Bakkerij van Hulten, Bakkerij Wieland, Bakkerij Luigi en Bakkerij van Heeswijk. Het is interessant om te zien dat elk bedrijf op zijn eigen manier werkt. Overal steek je wel iets op qua technieken of afwerkingen. Ook heb ik me op persoonlijk vlak ontwikkeld. Ik ben zelverzekerder geworden, durf nu meer op mezelf te vertrouwen. Je leert ook communiceren met collega’s en klanten.”

Esmee is blij met haar baan bij Bakkerij van Heeswijk. “Ik kan me hier de komende jaren nog mooi ontwikkelen. Ik wil de klanten blij maken met mooi gebak en goede smaakcombinaties.” Daarnaast heeft Esmee ook een fijn leven naast de bakkerij. “Ik ga graag met vriendinnen naar concerten en festivals. Via de bakkerij heb ik zelfs een nieuwe vriendschap gesloten, met Meike die op de inpakafdeling werkt. Wij hebben niet alleen lol in de bakkerij, maar ook op de dansvloer.”