Over Bakkerij van Heeswijk

Al ons brood en gebak wordt met veel passie gemaakt. We zijn specialist in langzaam busbrood, bijzonder molenbrood en lekkere vlaaien. In onze winkels staat de klant met de neus op het brood. Onze winkelmedewerkers zijn de ambassadeurs van Bakkerij van Heeswijk. In onze winkels is veel te ruiken, te proeven en is het gezellig.

Hoe het begon

De geschiedenis van Bakkerij van Heeswijk begint bij Opa Janus. Hij was het die in 1914 een bakkerij opende in zijn ouderlijk huis aan de Dorpstraat in Luyksgestel. Janus bakte verschillende soorten brood, maar boekte vooral succes met zijn peperkoek.

Dankzij die koek – die wij nu nog steeds bakken volgens zijn geheime recept – overleefde zijn bakkerij ook economisch moeilijke tijden.

deeg1 scaled
img 8292 scaled

Waar we nu staan

Anno 2024 zijn we uitgegroeid tot een florerend familiebedrijf. De derde en de vierde generatie werken samen in de bakkerij in Luyksgestel. Je vindt onze tien winkels in de Brabantse Kempen, namelijk in Luyksgestel, Bergeijk, Dommelen, Valkenswaard, Meerhoven, Veldhoven, Bladel, Eersel, Hapert en Reusel.

Als bakkersfamilie uit de Kempen zijn we trots op het ambacht. Onze vier kernwaarden zijn Ambachtelijk, Familie, Kempisch en Gastheerschap. We werken er hard voor om dit elke dag uit te dragen.

joyceafuafotografiexbakkerijvanheeswijk2024 96 scaled
joyceafuafotografiexvanheeswijk 111 1

Ons langzaam brood

Elke nacht zijn onze bakkers druk in de weer met ‘langzaam brood’. Ons deeg krijgt nog de tijd om te rijpen en te rusten. Het brood krijgt zo meer smaak en blijft bovendien langer vers. ‘Langzaam brood’ komt niet zo maar op de plank. Zonder onze bakkers, winkelmedewerkers, chauffeurs, schoonmaakmedewerkers en inpakmedewerkers zijn we nergens. Samen met hen maken we het waar.

Wij zijn trots op ons vakmanschap en op ons familiebedrijf

– Rob Soeterboek